Selecteer een pagina

OP DE BANK, EEN ONDERZOEK

 

Introductietekst kort:

Ontmoeting is het smeermiddel van de maatschappij. De openbare ruimte is bij uitstek de plek om dat te organiseren. Een belangrijk element daarin zijn bankjes.  Hoe worden die gebruikt? Hoe kan dat beter? Om daar achter te komen heeft Jacob Spaander van LAB.z samen met Helen Grandiek van Rondje Zaan een onderzoek gestart. 
De bedoeling is om de bankjes in de openbare ruimte in beeld te brengen. In dit geval die langs de Zaan staan. Dit gebeurd door middel van een bezoek van en onderzoek naar het desbetreffende straatmeubilair. Dit onderzoek wordt gedocumenteerd. In eerste instantie wordt hier verslag gedaan via de facebookpagina met dezelfde naam. Foto’s, filmpjes en overpeinzingen. In een later stadium zal dit worden uitgebreid met ontmoetingen op de bankjes. 
De intentie is om aandacht te genereren voor dit vaak vergeten kapitaal in de openbare ruimte. Het is tevens de bedoeling het belang van de ontmoeting en een goed gesprek te onderstrepen. En dit waar mogelijk onder deze noemer te organiseren. 

Facebook: Op de bank https://www.facebook.com/Op-de-bank-111479897229527  
Website rondje Zaan https://www.rondjezaan.nl 
Op de bank, in de krant

Jacob Spaander en Helen Grandiek

Fotograaf: Wim Egas